Eiki Nestor: tööealised inimesed võiksid saada hambaravihüvitist solidaarselt

Eiki Nestor
, Sotsiaaldemokraatlik Erakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Peeter Langovits / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku erakonna riigikogu fraktsiooni esimees Eiki Nestor käib Postimehe arvamusportaalis välja viis ettepanekut inimeste hambaravikulude vähendamiseks riigi poolt.

Mu arusaamad sellel teemal on päris mitme aasta jooksul jäänud samaks ja lähtuvad tõsiasjast, et hammaste asjus on meil endil võimalik oluliselt rohkem otsustada, kui mis tahes muus võimalikus tervisehädas. Seetõttu pean vajalikuks järgmist:

-Ravikindlustusest peab tasuma laste hambaravi eest

-Lapseootel emade hambaravikulud tuleb katta ravikindlustusest

-Pensionäridele peavad olema ravikindlustuses nende eale kohased soodustused proteeside soetamiseks

-Tööealistele inimestele tuleb tagada solidaarselt kulude katmine, hüvis ei tohi olla väiksem, kui ühe profülaktilise ülevaatuse maksumus aastas. Sõltuvalt ravikindlustuse võimalustest võiks see olla kõrgem, kuid siinkohal on kirjas tegelik miinimum.

Lisaks sellele pean mõistlikuks, kui tööandjate kulutused töötajate tervisele, kaasa arvatud täiendavale tervisekindlustusele, oleksid erisoodustusmaksust priid. Neist kõige olulisem olekski kindlasti täiendav kindlustus hammaste raviks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles