Hans Väre: ma ei ole nii optimistlik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Väre
Hans Väre Foto: Peeter Langovits

Praegused Eestist lahkujad sulanduvad ise maailma, mitte ei sulata maailma Eestisse, ütles ajalehe Sakala peatoimetaja Hans Väre eilsel Postimehe arvamusliidrite lõunal.

Kardan, et ma ei ole nii optimistlik kui Gunnar Okk. Tahaks ju mõelda, et kui eestlane läheb avatud maailma, tuleb ta tagasi rikkamana ja annab mõne klahvivajutusega, mis teda kodumaast lahutab, oma teadmised edasi.

Pigem on mul tunne, et praegu minevad eestlased erinevad neist, kes läksid enne sõda. Ehk siis nad pigem sulanduvad ise maailma, mitte ei sulata maailma Eestisse.

Viljandi linnavalitsuse aktusel vabariigi aastapäeva puhul oli videoklipp, kus lapsed rääkisid oma tulevikust, ja väga palju oli arvamusi, et nad tahaksid pigem elada kuskil välismaal. Seda ei põhjendatudki sooviga õppida või raha teenida – pigem kõlab elu välismaal nagu abstraktne unistus.

Arvamusportaal palus eilsel Postimehe arvamusliidrite lõunal osalenutel arutleda selle üle, kas avatud maailm on eestluse sulatusahi. Postimehe eile Olümpia hotellis korraldatud Eesti arvamusliidrite 11. lõuna teema oli «Eestlus avatud maailmas». Antud teemal pidasid kõne Põhjamaade Investeerimispanga asepresident Gunnar Okk ja kirjanik Maarja Kangro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles