Aasta arvamusliidriks sai ajakirjanik Tiina Kangro

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Kangro
Tiina Kangro Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Postimees tunnustas ligi 20 aastat tundlikel sotsiaalteemadel kirjutanud Linnalehe peatoimetajat Tiina Kangrot täna aasta arvamusliidri tiitliga.

Tiitel koos sinna juurde käiva Johann Voldemar Jannseni kujuga läheb traditsiooniliselt inimesele, kelle roll Eesti ajakirjanduses ja ühiskonnas on Jannseni saavutuste kõrgusel.

«Aasta arvamusliidriks valisime seekord ajakirjaniku. Ajakirjaniku, kelle lugudes on argumentide teravus karastatud valusate faktidega,» rääkis Postimehe vastutav peatoimetaja Anvar Samost ajalehe korraldatud traditsioonilisel arvamusliidrite lõunal Tallinnas hotellis Olümpia.

Samost kiitis auhinda üle andes kõrgelt Kangro oskust tasakaalustada kriitikat omapoolsete lahenduste väljapakkumisega.

«Ta on tõestanud sõna jõudu kõige ehedamal kujul, pannes iga ühiskonna liikme ja seeläbi ühiskonna tervikuna end teise nurga alt hindama. Ta on meile veenvalt näidanud, et keti tugevus sõltub nõrgimast lülist,» rääkis Samost.

«Võib kindlalt väita, et tänavuse aasta arvamusliidri kirjutised on juba oluliselt mõjutanud sotsiaalvaldkonnas tehtud otsuseid, aga ennekõike otsustajate mõtteviisi.»

Varem on Jannseni kuju saanud Rein Veidemann, Marju Lauristin, Mihkel Mutt, Enn Soosaar, Erki Bahovski, David Vseviov, Andres Arrak ja Edward Lucas.

Just ajalehtede Pärnu Postimees ja Eesti Postimees asutaja Johann Voldemar Jannsen pani aluse järjepideva rahvaajakirjanduse ilmumisele. Tema ajakirjanduslikud ideaalid kehtivad tänini. Teiste seas nii see, et ühe hea ajalehe põhimõte peaks olema: lugeja on see kõige tähtsam, ta on maailma keskpunkt ja seepärast tuleb maailm talle koju kätte tuua, kui ka tõdemus, et leht peab olema lugejale lähedal, lugejaga suhtlema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles