Siiri Sisask eilsest kontserdist: igas inimeses ongi peidus laps

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Sisask.
Siiri Sisask. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eilne vabariigi aastapäeva kontsert pani meenutama põhiväärtusi, kutsus üles hoolima, tähele panema, mõistma. Midagi muud meil tarvis polegi, et «viie aastaga Eiffeli torni ehitada», kommenteerib laulja Siiri Sisask Postimehe arvamusportaalis.

See kontsert rääkis minu arust rohkem kui sõnadesse mahub, ja samas väga selget keelt meist igaühe kohta, olenemata ajast või ajastust. Igas inimeses on peidus laps – imestav, maailma avastav, lootev ning igatsev. Ja samuti nagu lapsed, kes täiskasvanuks kasvamise karmide reeglite järgi «mängima» peavad õppima, jääme meie, täiskasvanud, oma «lapselikkuses» tegelikult ikkagi puhtaiks, hapraiks.

See oleks nagu inimeseks olemise päriskood, see, mida me kanname sügaval iseendas, mida me kaitseme ja mille kaudu me haavatavad oleme. See kontsert pani meenutama põhiväärtusi, kutsus üles hoolima, tähele panema, mõistma. Midagi muud meil tarvis polegi, et «viie aastaga Eiffeli torni ehitada».

Varasemad 24.veebruari kontserdid on olnud samuti oma ajastu märgid, aga näib, et nüüd oleme valmis meeldivaimaks – muutudes ise niisugusteks, et meie ühiskonnas rohkem avatust, sõbralikkust ja hoolivust oleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles