Ivo Rull: president rääkis põhiväärtustest, leebete torgetega päevapoliitikasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Rull
Ivo Rull Foto: Egert Kamenik / Postimees

Suhtekorrraldusfirma Rull & Rumm juhataja Ivo Rull ütles Postimehe palvel presidendi aastapäevakõnet kommenteerides, et riigipea kõneles põhiväärtustest, tehes samas ka väikseid torkeid riigikogulaste ja populistide suhtes.

President Toomas Hendrik Ilvese tänane aastapäevakõne oli tema seniste analoogsete ülesastumiste hulgast üks paremaid. Kõne esimeses osas toodi ootuspäraselt esile meie riigi ja ühiskonnakorralduse põhiväärtused: tasakaalustatud demokraatia, majanduse tugevus, põlvkondade side, avatus maailmale ning Eesti mainet maailmas kujundavad tegijad ja teod.

Oluliseks pean tänavusest kõnet sõnumit, et hoolimata mõnitamise mõnust tuleks meil kõigil end selles tagasi hoida. Ka presidendi enda torked kõikide riigikogu erakondade ning parlamendiväliste populistide suhtes jäid mõõdukalt looritatuks (ent said ETV teleülekandes hea opraatoritööga siiski hästi esile toodud).

Kõne lõpuosas suunas president meid vaatama tulevikku. Aega, mil Eesti peab Euroopa Liidus juba andja olema ning kus meil on kolme maksumaksja kohta viis ülalpeetavat. Üleskutse teha Eesti 100. aastapäevaks korda, oli pidupäevaliselt ilus, ent pisut õõnes metafoor. Seevastu kõne lõpus toodud võrdlus Eestist kui metsmaasikast oli tõepoolest värske ning mõjukas.

Presidendi kõne ettekanne oli kindel, rahulik ja riigimehelik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles