Allar Tankler: kas Lasnamäe kanali lõpus paistab valgus?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Tankler
Allar Tankler Foto: Erakogu

Kui Reformierakond saboteerib edasi sotside plaani Keskerakonna hääli noolida, kaotab sellest lõppkokkuvõttes kogu opositsioon, hoiatab suhtekorraldaja Allar Tankler Postimehe arvamusportaalis.

Valdo Randpere avalduse tagamaa ütles ta ise välja ehk siis eesmärk on näidata, et on realistlik võimalus pakkuda Keskerakonnale konkurentsi. Randpere avaldus on täna suunatud pigem inimestele, keda Reformierakond tahab saada oma nimekirja kandideerima – neile on vaja näidata, et Lasnamäe kanali lõpus paistab valgus – mitte valijatele.

Valimistulemuse seisukohalt on muidugi mõte Reformierakonna, IRLi ja SDE ühisrindest Savisaare vastu väga ebaproduktiivne ja ma usun, et Reformierakond on nii tark, et päris valimiste eel sellest enam juttu ei tee.

Keskerakond ei võida absoluutenamust sügisel (force majeure-id kõrvale jättes) ainult juhul, kui mõni poliitiline jõud suudab vähemalt osaliselt nn ära splittida Keskerakonna valijad. Praeguse seisuga on Keskerakonna häältele lootust pretendeerida sotsiaaldemokraatidel koos riigikogu demokraatide ühendusega.

Kui näidata aga neid ühes paadis Reformierakonna ja IRLiga, mängitakse maha ka see võimalus. Seepärast on see avaldus kontraproduktiivne, ja nagu öeldud, mõeldud ainult nimekirjade koostamise faasi.

Ma arvan, et selleks, et valimistel edu saavutada, oleks vaja inspireerivaid ideid – või siis tõsist skandaali. See, et meie lapime Tallinna teed ära, ei tundu vist kellelegi usutav, samamoodi ei tööta eitusel põhinevad ideed. Tallinna opositsioonil saab kahtlemata olema keeruline, aga lõplikult bussist maha jäänud nad ehk veel pole.

Postimehe arvamusportaal küsib täna arvamusliidritelt, kas Tallinna opositsiooniparteidel on veel mingit lootust sügisestel valimistel Keskerakonna vastu saada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles