Sada rasket päeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ Scanpix

Barack Obama valitsusaja esimesed sada päeva on möödunud just nii, nagu võis arvata – miljoni murega tegeldes. Majanduskriis, häda Ühendriikide mainega, keskkonnakaitse, CIA piinamisskandaalid – need on vaid mõned küsimused, millel Obama on püüdnud sarvist haarata.


Kõik pole läinud nii, nagu plaanitud. Obamalt oodati muidugi ka tähtede ja kuu taevast alla toomist ning sestap on esimeste valitsusnädalate praktiline lähenemine olnud pigem kainestav sõõm külma vett kui joovastav šampanja.



Ilmselt teab aga president, et nagu raamatut ei saa hinnata kaanepildi põhjal, ei loe ka riigi juhtimisel esimeste päevade eest antud hinne. «Ma arvan, et enamik ameeriklastest usub, et see päev ei erine väga palju 99., 101. või 123. päevast,» ütles Valge Maja pressiesindaja Robert Gibbs. «See on päev, mille abil presidente üksteisega võrreldakse. Me saame aru ja mängime kaasa.»


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles