Signe Kivi: millal küll Abdul Turay ETVsse?

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKA rektor Signe Kivi.
EKA rektor Signe Kivi. Foto: Liis Treimann

Eestis ei suudeta miskipärast mõista, kuidas jäik migratsioonipoliitika ja sallimatus muudavad meid väiksemaks ja saamatumaks, räägib Eesti Kunstiakadeemia rektor Signe Kivi Postimehe arvamusportaali küsimustele vastates.

Kas 2012. aasta oli Eesti ja maailma jaoks parem või halvem kui varasem? Miks?

Eesti ja Euroopa jaoks pigem paremini, kuid maailmas on murettekitavalt palju kasvavaid konflikte, vaesust ja vägivalda.

Mis oli teie hinnangul mullune suurim saavutus Eestis? (Aasta pluss)

Narva Kolledž, lennusadam, ajaloomuuseum, teletorn. Kõik need on valminud Eesti kunstiakadeemia lõpetanud arhitektide, disainerite ja kunstnike koostööna.

Mis oli lõppenud aasta suurim rumalus Eestis? (Aasta miinus)

Eesti «suur/us/emeelsus» ja võimekus võikski olla meie väikeses, tolerantses ja toimekas riigis – aga jäik migratsioonipoliitika ja sallimatus (olgem ausad) – just see võib Eestit teha tulevikus kordi ja kordi veel väiksemaks ja saamatumaks.

Me soovime kõrghariduse rahvusvahelistumist, aga ülikoolide ettepanekud on jäänud sise- ja välisministeeriumi erakordselt jäikade «mitterahvusvahelistumiste» regulatsioonide võrku.

Õnneks on vähemalt nähtav, kuuldav ja kirjutav ajakirjandus taibanud kaasata Eestis elavaid ja teistsuguse sünnitaustaga intellektuaale. Kuulan pea alati kuku saadet «Kirillitsas Eesti». Millal hakkab ETVs nädala kokkuvõtet tegema Abdul Turay?

Mida loete 2012. aasta suurimaks positiivseks üllatuseks? (Aasta hüüumärk)

Kirjutatud SÕNA ja rahva ühise meele jõud. Siirus, kaasatundmine ja hädasolija aitamine.

Mida peate teravaimaks tänavu lahendamata jäänud probleemiks? (Aasta küsimärk)

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kontserdisaali, Muusika- ja Balletikooli ning Eesti Kunstiakadeemia ehituste külmutatud seis näitab, et «meil ei ole piisavalt valijaid». Muidugi teeme oma tööd ikka ja alati, hoolimata tingimustest.

Kas 2013. aastal on Eestis parem elada kui lõppeval aastal? Miks?

Lootkem.

Postimehe arvamusportaal küsis kümmekonnalt Eesti arvamusliidrilt ja ühiskonnavaatlejalt, millise pilguga vaatavad nad tagasi lõppenud aastale.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles