Ennustus: mitu ministrit lahkub uuel aastal?

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uueks justiitsministriks sai senine sotsiaalminister Hanno Pevkur (paremal), sotsiaalministri koha sai Taavi Rõivas.
Uueks justiitsministriks sai senine sotsiaalminister Hanno Pevkur (paremal), sotsiaalministri koha sai Taavi Rõivas. Foto: Liis Treimann

Kui Postimehe arvamusportaal küsis oma uue aasta ennustuses, mitu ministrit järgneva aasta jooksul ametist lahkub, tuli vastuseid nullist kogu valitsuse vahetumiseni.

Kaks vastajat – TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuse direktor Tea Varrak ja TLÜ riigiteaduste instituudi direktor Anu Toots – leidsid, et ei vahetu ükski kabinetiliige.

LHV panga makroanalüütik Heido Vitsur leidis, et lahkub kas mitte ükski või kõik ministrid. «Usun, et koalitsioon saab väga hästi aru, et ükshaaval ministreid kahides kaotavad nad rohkem kui kogu täiega tagasi astudes või samas koosseisus jätkates,» selgitas Vitsur.

Julge ennustuse tegi ka Eesti Diplomaatide Kooli asedirektor Vahur Made, kes ennustas 3-4 ministri lahkumist. Potentsiaalsete vahetujatena tõi ta välja keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse, välisminister Urmas Paeti, majandusminister Juhan Partsi, haridusminister Jaak Aaviksoo ning peaminister Andrus Ansipi.

EBSi Vaba Majandusmõtte Keskuse juhataja Andres Arrak ennustas, et lahkub üksnes Pentus-Rosimannus. Ühe ministri lahkumist ennustas ka suhtekorraldusforma Rull ja Rumm juhataja Ivo Rull, täpsustamata isiku nime. Tema sõnul saab määravaks ettenägematu sündmus, force majeure.

Postimehe arvamusportaal palus kuuel ühiskonnaasjatundjal ja poliitikahuvilisel vastata 12 ennustusküsimusele uue aasta kohta. Ülejäänud küsimuste vastustega on võimalik tutvuda arvamusportaalis täna, homme ja ülehomme. Vastasid Anu Toots, Tea Varrak, Andres Arrak, Heido Vitsur, Vahur Made ja Ivo Rull.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles