Ennustus: Savisaar jääb Tallinna linnapeaks

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Edgar Savisaar.
Linnapea Edgar Savisaar. Foto: Andres Haabu

Neli kuuest Postimehe arvamusportaali ennustuses osalejast leiab, et Keskerakonna liider Edgar Savisaar jääb pärast sügisesi kohalike omavalitsuste volikogude valimisi Tallinna linnapeaks.

Lisaks leiab Tallinna Ülikooli riigiteaduste instituudi direktor Anu Toots, et linnapea on keskerakondlane, täpsustamata isiku nime.

Ainus teisitimõtleja küsitletute seas on suhtekorraldaja Ivo Rull, kes pakub järgmiseks meeriks sotsiaaldemokraati Andres Anvelti.

Ka Savisaare puhul viitavad vastajad kitsendavatele stsenaariumidele. Näiteks märgib LHV panga makroanalüütik Heido Vitsur, et Savisaare jätkamine sõltub sellest, kas tolle tervis vastu peab.

«Savisaar jätkab linnapeana, kuid mitte üheparteilise linnavalitsuse eesotsas,» ennustab seevastu Eesti Diplomaatide Kooli asedirektor Vahur Made.

Postimehe arvamusportaal palus kuuel ühiskonnaasjatundjal ja poliitikahuvilisel vastata 12 ennustusküsimusele uue aasta kohta. Ülejäänud küsimuste vastustega on võimalik tutvuda arvamusportaalis täna, homme ja ülehomme. Vastasid Anu Toots, Tea Varrak, Andres Arrak, Heido Vitsur, Vahur Made ja Ivo Rull.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles