Kõige võrdsem aktsionär

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Pant
Enn Pant Foto: Peeter Langovits

Kompanii Tallink suurimad aktsionärid müüsid osa või kõik aktsiaid Baltic Cruisesi nimelisele ettevõttele hinnaga 1,1 eurot aktsia. Üks Tallinki suuromanikke Enn Pant, aga ka Kalev Järvelill ja perekond Hanschmidt teenisid ilmselt igaüks aktsiate müügilt 7,8 miljonit eurot. Et tegemist oli börsivälise tehinguga, võivad ülejäänud 12 000 Tallinki aktsionäri võimalusest 1,1 euroga aktsiad ära müüa esialgu vaid unistada.

Keegi peale Pandi ja ilmselt mõne tema lähikondlase ei tea, kes Baltic Cruises-nimelise firma taga on ning millised on Tallinki suuruselt teise aktsionäri edasised plaanid. Tallinki nõukogu esimehe Toivo Ninnase sõnul ei tea ka tema uuest aktsionärist mitte midagi.

Baltic Cruises on maailma ühe suurema pangandusgrupi Citigroupi süsteemi kuuluva erakapitalifirma ühe fondi tütarettevõte. Aga see on ka kõik, mida me teame.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles