Reedene Õpetajate Leht: asendus riigieksamite pingereale, uued võõrkeele eksamid, protest hooldusõppe õppekava vastu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht
Õpetajate Leht Foto: Õpetajate Leht

Reedesest Õpetajate Lehest saab lugeda, milline võiks olla koolidele sobiv alternatiiv riigieksamite pingereale, uutest võõrkeele riigieksamitest ning ka sellest, et hooldusõppe õpilased vajavad õppekoormuse kasvu.

Kas riigieksamite pingerea asemel tuleb hea kooli märk?

Miina Härma gümnaasium on läinud kaasa Tartu ülikooli eetikakeskuse algatusega luua hea kooli kvaliteedimärk, kirjutab Õpetajate Leht. «Kvaliteedimärgi loomisega ei taha me luua uusi pingeridu, vaid teha ühiskonnale ja lapsevanemaile nähtavaks töö, mida kool teeb iga lapse arengu toetamisel,» sõnas Eetikakeskuse juhataja professor Margit Sutrop.

Uued võõrkeele riigieksamid tulekul

Haridusministeerium tahab juba lähitulevikus kasutada gümnaasiumi võõrkeele riigieksamina rahvusvaheliselt tunnustatud keeleeksameid, mille edukas sooritamine annab rahvusvahelise keeleoskustunnistuse. Sihtasutuse Innove keelekeskuse spetsialistid tutvustavad Õpetajate Lehes 2014. aastal riigieksamite rakendatavaid prantsuse, saksa ja vene keele rahvusvahelisi riigieksameid.

Õpetajad protestivad hooldusõppe õppekava vastu

Tartu Maarja kooli klassiõpetajad Marju Vainikko, Kadri Laanisto ja Vahur Põldsam protestivad haridusministeeriumi poolt hooldusõppe õpilastele kehtestatud 20-tunnise nädalakoormuse vastu, mis jääb muutumatuks kogu kooliaja jooksul. Kui tavakoolis aasta-aastalt õppemaht suureneb, sest õpilased arenevad ja on igas järgnevas klassis võimelised rohkem õppima, siis arengupuudega lapsele ei näe ministeerium ette mingit arenguvõimalust.

«Meie hooldusõppe õpilaste õpetamise kogemus näitab, et isegi kõige raskematel juhtudel laps areneb ja vajab õppekoormuse kasvu,» kirjutavad kolm Maarja kooli õpetajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles