Nimeline paragrahv

Argo Ideon
, poliitika- ja majandusanalüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Riigikogu põhiseaduskomisjonis täielikus üksmeeles kinnitatud seadusemuudatus tõstab  tublisti komisjoni esimehe Rait Maruste tulevast pensioni. Mees oli ligi kuus aastat riigikohtu esimees, siis läks aga Euroopa Inimõiguste Kohtu kohtunikuks.

Kehtiva seaduse järgi on tal õigus saada  pensioniks 50 protsenti riigikohtu esimehe palgast, kui ta oleks aga juhtinud riigikohut seitse aastat, siis 75 protsenti. Komisjon langetas nüüd vajaliku staaži viie aasta peale. Maruste ise komisjoni hääletusel ei viibinud, kuid eks ole selge, et vastava muutuse tegid kolleegid üksnes konkreetse inimese pärast. «Olnuks ebaõiglane teda sellest ilma jätta,» leiab üks komisjoni liige.

On neid, kes osutaksid, et Marustele ettenähtud pension oli niigi kõrge ja enamik peab läbi ajama hoopis vähemaga. Õiglus, nagu paljud muudki asjad, sõltub tublisti vaatenurgast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles