Võrdõigusvolinik: lapsel on õigus mõlemale vanemale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari-Liis Sepper.
Mari-Liis Sepper. Foto: Peeter Langovits

Isa koju ootavate üksikvanemate reklaam viitab õigele probleemile, kuid kampaania edasisi tegevusi teadmata ei saa selle sobilikkusele hinnangut anda, leiab soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Mari-Liis Sepper Postimehe arvamusportaalis.

Mõistan, et mainitud reklaam võib üksikisasid solvata. Oluline on aga see, et MTÜ Üksikvanema Heaks on pööranud tähelepanu valusale probleemile – lapsel on õigus mõlemale vanemale, ent suhete sasipuntras jäävad lapse huvid pahatihti arvestamata.

Olen selle reklaamiga seonduvalt palunud ühingu selgitusi ning soovinud enam infot kampaania edasiste tegevuste osas, samuti on minu nõunik olnud MTÜga ühenduses, et soovitada ühingul kampaaniat oma veebis pikemalt selgitada. Kuivõrd ühing ei ole meie päringule veel jõudnud vastata, siis ma ei kiirustaks korraldajaid hukka mõistma, samuti ei soovi hetkel nimetatud teemat ajakirjanduses täpsemalt kommenteerida. Kommenteerida saan juhtumeid, mida olen põhjalikumalt uurinud ning kus vastaspool on saanud mulle edastada omapoolsed selgitused. Seda ei ole ka antud asjas veel toimunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles