Õpilasliit: ei nulltolerantsile alko- ja tubakapoliitikas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Hirv
Liina Hirv Foto: Erakogu

Kui alkoholivabade päevade kehtestamine kõlab hästi, siis vanusepiiri tõstmine 21. eluaastale mitte, leiab Eesti Õpilasesinduste Liidu juht Liina Hirv, kommenteerides eelmisel nädalal avalikustatud ideid alkoholi- ja tubakapoliitika karmistamiseks.

Nii mõnigi meetoditest võib tunduda ja tundubki väga radikaalsena ning tekitab omajagu küsitavust. Kas ranged keelud tegelikult muudavad (noore) inimese arusaamu ja harjumusi või siiski lihtsalt muudavad piltlikult öeldes keelatud vilja magusamaks?

Eriti kerkib see küsimus vanuse piiri tõstmise osas. Kui seni on alla 18-aastastel noortel alati leidunud vanemaid sõpru-tuttavaid, kes ostu ära teevad, siis on kaheldav, et vanusepiiri tõstmisel olukord märgatavalt paraneks.

Küll aga on igati tervitatavad erinevad meetmed, mis rõhuvad eeskujule ja arusaamade süvendamisele: pilthoiatused tubakatoodetel, alkoholivabad päevad, riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutuste suitsuvabaks muutmine - miks mitte?! Eesmärgiks ei tohiks olla nulltolerantsi peale surumine, vaid kaasnevate tagajärgede mõistmine.

Postimehe arvamusportaal korraldab aruteluringi täna esitletavate riigi alkoholi- ja tubakapoliitika nn roheliste paberite teemal. Postimees kirjeldas juba eelmisel nädalal mõningaid märkimisväärsemaid neis sisalduvaid ideid – suitsunurgad kaotada, riigiasutused täiesti tubakavabaks, suitsud leti alla, pilthoiatused paki peale, avalikel üritustel eraldi suitsualad + poes eraldi alkoholialad või müüjaga alkoletid, alkoholi ostuiga 21. eluaastale, igasse aastasse kaks alkoholivaba päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles