Säästupirn tapab tuumajaama?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igasse külasse oma tuumajaam.
Igasse külasse oma tuumajaam. Foto: Urmas Nemvalts

Tallinna tänavatele on ilmunud suured välireklaamid, kus sinisel taustal valge kiri: «Millist energiat me tahame? Kasuta oma häält Euroopa Parlamendi valimistel 7. juunil 2009.»



Kampaania käigus püütakse meile selgeks teha, et europarlament on meile väga tähtis ja valima minnes anname omapoolse panuse, et elu läheks paremaks.



Tuleb tunnistada, et Eesti poliitikud on oma avaldustes energiaküsimust vähemasti sõnades alati oluliseks pidanud – see seostub keskkonnaga, ja mis meile ELi piirialana oluline, julgeolekuga. Iseasi, kui sisukad need sõnavõtud on, pigem loosunglikud. Seetõttu on paljude meelest kogu valimiskampaania sisutühi. Kuid tegelikult võiks lähenevates kuudes näha võimalust just teatud valdkondi läbi arutada.



Või tahab keegi öelda, et teda ei huvita, millised on lähemate kümnendite jooksul meie võimalused tarbida elektrit, ja millist hinda selle eest maksta? Ja kas säästupirn tapab tõepoolest Eesti tuumajaama-idee, nagu räägib tänases Postimehes Euroopa Komisjoni lätlasest energiavolinik Andris Piebalgs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles