Reedene Õpetajate Leht: maakoolide õppekäigud, riigigümnaasiumid ja pearaha, imelihtne teadus

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht
Õpetajate Leht Foto: Õpetajate Leht

Reedeses Õpetajate Lehes saab lugeda nii segadusest riigigümnaasiumides õppivate laste pearaha üle, maakoolide ebavõrdsest olukorrast õppekäikude korraldamisel kui teaduse tegemise kaheldava väärtusega tulemustest.

Esimesed mõrad riigigümnaasiumide ideoloogias

Viljandimaa vallad said hiljuti haridus- ja teadusministeeriumilt teate, et neil tuleb tasuda riigigümnaasiumis õppivate laste eest pearaha, kirjutab Õpetajate Leht. Teade ärritas vallajuhte, sest põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse kohaselt peab riigikooli ülal pidama tegelikult riik, mitte omavalitsused.

Maakoolide tehakse raha jagamisel liiga

Praegune koolide rahastamismudel ei taga maakoolide õpilastele võrdseid võimalusi linnakoolide õpilastega, kirjutab Õpetajate Lehes Mõniste kooli direktor Maarika Niidumaa.  Raha jagatakse maa- ja linnakoolidele võrdselt, kuid  maakoolide õpilastele on õppekäikude korraldamine muuseumidesse, teatrisse ja näitustele tunduvalt kallim kui linnakoolide õpilastele.  

Euroopa kokandusvõistluste peaekspert

Õpetajate Leht tutvustab Tallinna teeninduskooli õpetajat Kristi Tüvi,  kes valiti üle-Euroopaliste Euroskillsi kokandusvõistluste kohtunike kogu poolt võistluste uueks peaksperdiks.

Teadust teha on imelihtne

Tallinna Tehnikaülikooli õppejõud Mait Talts kirjutab  Õpetajate Lehes «teaduse tegemisest» ja selle tulemustest, milleks on sageli mingid tekstid, mida ei loe peaaegu keegi isegi mitte siis, kui need tekstid ilmuvad välisajakirjanduses.

Lastekirjanduse eri

Õpetajate Lehe vahel on lastekirjanduse erileht, milles tutvustavad värskeid raamatuid Eesti parimad kirjandusuurijad ja oma tööst räägivad Andrus Kivirähk, Piret Raud, Kristiina Kass, Ilmar Trull, Jaanus Vaiksoo, Ilmar Tomusk ja teised Eesti parimad lastekirjanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles