Aken läänemaailma

Tiit Tuumalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Emmanuelle»
«Emmanuelle» Foto: Kaader filmist

Soome televisioon näitas erootikafilmi «Emmanuelle» esimest korda 24. juunil 1987. Juba varahommikul olid lõunaeestlased oma žigullidele-mossedele hääled sisse löönud ning pealinna poole teele asunud.


See film lõpetas külma sõja. Üheksa kuud hiljem kasvas Eestis sündimus ja kulmineerus laulev revolutsioon. Soome TV missioon oli lõppenud – lääne kapitalistlide ja propagandistide eesmärk dehumaniseerida Nõukogude inimesed vägivalla, julmuse ja seksuaalse lodevusega oli täidetud.



Realiseerimata jäi Karl Vaino unistus ehitada Soome lahte mitmesaja meetri kõrgune võrk, et vaenulikud lained enam Eesti NSVsse ei imbuks.



Jaak Kilmi ja Kiur Aarma dokumentaalfilm «Disko ja tuumasõda» – lugu sellest, kuidas Soome TV ENSV-lastest inimesed tegi – puistab üllatavaid fakte ja lennukaid oletusi nagu varrukast. Vaata ja imesta – kus olid alles ajad!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles